Uusia tuulahduksia

Yhdeksän kuukauden hauduttelun jälkeen käsillä on viimein uusi päivitys;)

Kuluneiden kuukausien aikana talolla on tapahtunut paljon. Meillä on nyt seitsemän koulutettua vertaisohjaajaa, jotka osallistuvat aktiivisesti päivittäiseen toimintaan ohjaamalla yksikkötyötä, vetämätyö-ja opintoyksikköllä ryhmiä ja opastamalla uusia ja vanhoja jäseniä tai jäsenehdokkaita.

Lisäksi työ-ja opintoyksikkö on saanut omat tilat entisen pressihuoneen paikalle ja elokuussa starttaamme viimein päivittäisten toimintojen kanssa. Tiistaisin tullaan käsittelemään oppimiseen ja opiskeluun liittyviä asioita. Kynnys on matalalla, sillä opiskelu voi olla vaikkapa työväenopiston kurssille osallistumista! Keskiviikkoisin mennään kohti työelämää eli harjoitellaan mm. CV:n ja työhakemusten tekemistä tai etsitään työ- ja harjoittelu- yms. paikkoja. Torstaisin tehdään, mitä osallistujia kiinnostaa, mikä voi olla esimerkiksi jalkautumista kirjastoon, työvoimatoimistoon tai harrastuksien kokeilua. Maanantaista keskiviikkoon ja perjantaisin päivittäin on mahdollista harjoitella myös IT -taitoja, kuvankäsittelyä ja videoiden tekemistä Mediapajassa.

Yksilöllistä apua työ-  ja opintoyksiköstä on saanut tähänkin saakka ja Minnan toimesta yksikössä on hyvä materiaalivarasto ja toimintatapoja, joilla kuntoutujat voivat ottaa askelluksia työhön ja opintoihin  – tai vaikkapa vapaaehtoistyöhön. Uskoisin, että voimme jatkaa aika henkilökohtaisella työotteella tähän syksyynkin.

Torstaisin on syyskuun alusta alkaen Nuorten Klubi, jossa talolla tehtäviä asioita (joiden kirjo on varsin laaja!) tehdään nuorten aikuisten toiveista ponnistaen. Ilmoittautumiset ovat suotavia, mutta mukaan voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii. Jos talolle tuleminen on hankalaa, kannattaa kysellä, jalkautuuko ryhmä jossakin vaiheessa vaikkapa oman alueen kirjastoon, jolloin ensimmäiselle kerralle olisi matalampi kynnys tulla lyhyemmän matkan päähän.

Hygieniapassiin valmistavaa koulutusta on tarjolla myös nyt viimeinkin kahteen otteeseen syksyllä ja uusi vertaisohjaajakoulutuskin on tulossa lokakuun lopulta joulukuun alkuun.

Henkilöstössä on myös muutoksia. Amina aloitti Paikka auki -hankkeessa helmikuussa ja suorittaa samalla lähihoitajan oppisopimuskoulutusta talolla. Amina on ravintolayksikön vastaava työntekijä.

Minna jäi heinäkuun alussa äitiyslomalle ja hänen sijaisenaan aloittaa elokuun alussa pitkäaikainen keikkalaisemme Jussi, joka suorittaa niin ikään oppisopimuskoulutuksella nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan tutkintoa. Jussi ottaakin koppia Nuorten Klubista ja Mediapajasta ja on työ- ja opintoyksikön toiminnasta vastaava työntekijä. Soile vastaa toimistoyksiköstä ja Tiina työ- ja opintoyksiköstä osaltaan, sekä toiminnan johtamisesta ja suunnittelusta.

Syyskuussa aloitamme myös itsearvioinnin yksikköporukoissa ja tähtäämme akkreditointiin syksyllä 2017!

TULE TALOLLE:)